Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@19:41:09 GMT

شهریه دانشگاه آزاد کاهش می یابد

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۰۴۰۹۱

عضو هيات امناي دانشگاه آزاد اسلامي اولين اولويت هيات امناء را معرفي گزينه‌هاي پيشنهادي براي رياست دانشگاه بيان و همچنين اظهار كرد: طرح كاهش شهريه و افزايش كيفيت دانشگاه آزاد از ديگر اولويت‌هاست.

دكتر محمد حسن شجاعي فرد در گفت‌وگو با ايسنا، با اشاره به ميزان آشنايي خود با دانشگاه آزاد اسلامي، گفت: بنده از اولين افرادي هستم كه 28 سال پيش آيين‌نامه و اساسنامه تشكيل دانشگاه آزاد را نوشتم، اين اساسنامه كه توسط سه نفر نوشته شد و مورد تصويب قرار گرفت، دانشگاه آزاد بر اساس آن تشكيل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براين اساس آشنايي خوبي با دانشگاه آزاد دارم.

استاد دانشگاه علم و صنعت با اشاره به سوابق مديريتي خود در مجموعه آموزش عالي كشور، قائم مقام دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي و رييس بازرسي شوراي عالي انقلاب فرهنگي را برخي از آنها بيان كرد و افزود: با همه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي و دانشگاه آزاد ارتباط داشته‌ام. همچنين با توجه به اينكه پسرم فارغ‌التحصيل دانشگاه آزاد است از نزديك با خدمات، مشكلات و مسايل اين دانشگاه آشنا هستم.

وي گفت: اميدواريم ما نيز بتوانيم مثمرثمر واقع شويم و خدمات دانشگاه به مردم و جوانان را ارتقا دهيم كه اين موضوع از كارهاي اصلي هيات امناست.

عضو هيات امناي دانشگاه آزاد اسلامي در ادامه با اشاره به تعيين مهلت يك ماهه از سوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي معرفي گزينه‌هاي پيشنهادي براي رياست دانشگاه آزاد اظهار اميدواري كرد كه در فاصله يك ماه با تشكيل جلسه هيات امنا، گزينه‌هاي پيشنهادي تعيين و معرفي شوند.

شجاعي‌فرد درباره زمان برگزاري اولين جلسه هيات امنا نيز گفت: اين موضوع هنوز مشخص نيست و اين موضوع از سوي رييس هيات امنا و وزير تعيين مي‌شود.

وي درباره گزينه‌هاي پيشنهادي و اولويت‌هاي تعيين رييس دانشگاه آزاد اظهار كرد: رييس آتي دانشگاه آزاد اسلامي بايد داراي سبقه درخشان دانشگاهي و توان مديريتي خوب باشد تا بتواند مجموعه دانشگاه آزاد را اداره كند.

عضو هيات امناي دانشگاه آزاد درباره كانديدهاي مورد نظر گفت: هيات موسس بايد كانديدهاي مورد نظر خود را به هيات امنا معرفي كند و اين سوال بايد از آنها شود.

وي در عين حال درباره امكان معرفي جاسبي براي رياست دانشگاه آزاد، گفت: دكتر جاسبي نيز مي‌تواند يكي از كانديدها باشند اگر خود ايشان داوطلب باشند و يا هيات موسس معرفي كنند به عنوان يك كانديد در هيات امنا مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

كنترل هزينه تحصيل و كاهش شهريه‌ دانشجويان از اولويت‌هاي پيش‌روي هيات امناي دانشگاه آزاد

دانشگاه آزاد حداقل بايد در مراكز استان‌ها و شهرستان‌ها همتراز ساير دانشگاه‌ها باشد

شجاعي فرد در ادامه ديگر اولويت‌هاي پيش‌روي هيات امناي دانشگاه آزاد اسلامي را كنترل هزينه تحصيل در اين دانشگاه و كاهش شهريه‌ دانشجويان بيان كرد و گفت: كاهش شهريه براي ما يك محور است.

وي افزود: شهريه‌ دانشگاه آزاد چهار سال است كه افزايش نيافته است و بايد بررسي شود كه با توجه به نرخ تورم چگونه مي‌توان شهريه دانشگاه را كاهش داد. اين از وظايف هيات امناست كه طرحي را بررسي و تهيه كند تا با كاهش هزينه‌ها 10 تا 20 درصد شهريه دانشجويان نيز كاهش يابد.

شجاعي‌فرد موضوع كاهش هزينه‌هاي غيرضروري را معياري به عنوان كاهش شهريه‌ها عنوان و تاكيد كرد: منظور از هزينه‌هاي غير ضروري حقوق اعضاي هيات علمي و كاركنان نيست بلكه ساخت و سازهاي غير ضروري و هزينه‌هاي مغاير دانشگاهي است كه اين موضوع بايد به صورت يك طرح بررسي شود. البته در حال حاضر نظر كارشناسي دقيق نداريم كه آيا اين كار عملياتي است يا خير.

عضو هيات امناي دانشگاه آزاد اسلامي، يكي از ديگر از اولويت‌هاي هيات‌ امنا را مباحث فرهنگي خواند و در اين راستا به سياست بومي‌سازي دانشجو و تسهيل نقل و انتقال دانشجويان به ويژه دانشجويان دختر اشاره كرد و گفت: موضوع نقل و انتقال دانشجو از موارديست كه خيلي زود انجام مي‌گيرد. اگر اين طرح اجرا شود بخش عمده‌اي‌ از مشكلات فرهنگي دانشگاه آزاد رفع مي‌شود.

موضوع كيفيت دانشگاه آزاد اسلامي را از ديگر اولويت‌هاي هيات امناي دانشگاه آزاد اسلامي است كه شجاعي‌فرد آن را بيان كرد و گفت: دانشگاه آزاد به اندازه كافي توسعه كمي داشته است بنابراين بايد براي افزايش كيفيت آموزش و تحقيقات در دانشگاه آزاد تلاش كرد به گونه‌اي كه در آينده، دانشگاه آزاد حداقل در مراكز استان‌ها و شهرستان‌ها همتراز ساير دانشگاه‌ها باشد.

وي ادامه داد: دانشجويان دانشگاه آزاد عليرغم اينكه پول مي‌دهند و درس مي‌خوانند طبيعتا هميشه از اينكه اين دانشگاه به عنوان يك دانشگاه علمي مطرح در سطح كشور به خصوص در هنگام استخدام شناخته نمي‌شود ناراضي هستند.

استاد دانشگاه علم و صنعت در عين حال اظهار كرد: البته برخي واحدهاي دانشگاه آزاد در شرايط فعلي مي‌توانند با برخي دانشگاه‌هاي دولتي در شهرستان‌ها رقابت كنند.

قصد نداريم دانشگاه آزاد را دولتي كنيم

كيفيت دانشگاه آزاد را بايد به سمت كيفيت دانشگاه‌هاي دولتي سوق دهيم

عضو هيات امنا دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه قصد نداريم دانشگاه آزاد را دولتي كنيم، تصريح كرد: درصدد هستيم، كيفيت آن را به سمت كيفيت دانشگاه دولتي سوق دهيم به عبارتي با توجه به رشد شديد كمي بايد رشد كيفي به صورت جدي انجام شود و كيفيت آن قابل قبول باشد.

وي پرداختن به بحث نرم‌افزاري را از ديگر اولويت‌هاي موجود خواند و گفت: سخت‌افزار به اندازه كافي در مجموعه دانشگاه آزاد وجود دارد. در حال حاضر 16 ميليون متر مربع بناي ساختماني و تجهيزات بسيار زياد در دانشگاه وجود دارد، لذا اينك بايد نسبت به ارتقاي بحث نرم‌افزار و كيفيت آموزش و تحقيقات و اصلاح هرم اعضاي هيات علمي و در نتيجه ارتقاي سطح علمي فارغ التحصيلان اقدام كرد.

وي ساماند‌هي وضعيت اعضاي هيات علمي دانشگاه را از ديگر اولويت‌ها عنوان كرد و گفت:‌ بايد به صورت جدي براي اين موضوع فكر شود. اين طبقه زحمتكش دانشگاه آزاد در اقصي نقاط كشور، تلاش خود را براي ارائه علوم به دانشجويان انجام مي‌دهند ولي متاسفانه ساماندهي مطلوبي براي ارتقاي سطح علمي آنها وجود ندارد.

رسيدگي به وضعيت كانون‌ها و تشكل‌هاي دانشجويي، پاسخگويي و رفع نيازهاي دانشجويان، اعضاي هيات علمي و كاركنان از ديگر موضوعاتي بود كه به گفته شجاعي فرد هيات امنا دانشگاه آزاد بايد به آنها بپردازد.

به گفته وي، اگر هيات امنا جلسات مستمر داشته باشد مي‌تواند در فاصله كوتاهي آيين‌نامه و مقررات لازم براي اين اولويت‌ها را تهيه و تدوين كند.

افزايش بعد نظارتي هيات امنا بر عملكرد مديران دانشگاه آزاد

وي در خصوص افزايش بعد نظارتي هيات امنا بر عملكرد مديران، گفت: قطعا بحث نظارت يكي از مباحث مهم است و طبيعتا هيات امنا باتوجه به اساسنامه جديد دانشگاه آزاد اين نظارت را به صورت مستمر خواهد داشت، در عين حال ساير دستگاه‌هاي نظارتي همچون بازرسي شوراي عالي انقلاب فرهنگي و ... از اين پس خيلي دقيق تر وظيفه نظارتي خود را انجام خواهند داد.

شجاعي فرد افزود: همه فعاليت‌هاي مطرح شده نيازمند بررسي و كاركارشناسي است و در اين راستا از نظر كارشناسي اعضاي هيات علمي، كارشناسان، كاركنان دانشگاه و همچنين دانشجويان و به ويژه تشكل‌هاي دانشجويي استفاده خواهد شد.

عضو هيات امناي دانشگاه آزاد اظهار كرد: هيات امنا تلاش مي‌كند دانشگاه آزاد در چهارچوب و همسو با سياست‌هاي كلان نظام مقدس اسلامي در مورد آموزش عالي كشور كه مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي و وزارت علوم و بهداشت است اقدام كند، طبيعي است كه همه اعضاي هيات امنا از اين سياست ها اطلاع دارند و با توجه به تجربه بسيار زياد آنها در امر آموزش عالي مي‌توانند در اين راستا اقدام كنند.

شجاعي‌فرد در خاتمه خاطرنشان كرد: ما خواستار يك دانشگاه پويا، ديناميك و با نشاط در سطح دانشگاه‌هاي كشور هستيم، ظرفيت و پتانسيل براي اين كار در دانشگاه آزاد اسلامي وجود دارد و ما بايد آن را بيشتر عملياتي كنيم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۰۴۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد

 بنابر آمار سالانه حدود ۴.۵ میلیون تن کنجاله سویا و ۱۰ میلیون تن ذرت به عنوان خوراک دام و طیور وارد کشور می شود که  مسئولان وزارت جهاد با جایگزینی گیاهان کم آب  بدنبال کاهش خروج ارز از کشور هستند.

براین اساس معاونت امور دام وزارت جهاد چندی پیش اعلام کرد که اکنون برای تنوع‌بخشی به خوراک دام و طیور حدود ۱۳ قلم نهاده از جمله کنجاله کلزا، کنجاله پنبه دانه، کنجاله آفتابگردان، ذرت خوشه‌ای یا سورگوم و چند قلم گیاهان کم‌آب‌بر را به معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی برای ورود و عرضه در سامانه بازارگاه نهاده‌ها معرفی شده است.

در همین راستا  علیرضا آقا شاهی رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به اینکه  بیش از ۷۰ درصد هزینه های دامداری ها را خوراک مصرفی شامل می شود، گفت: با بهره برداری از خوراک کامل دام، این هزینه ها را به نسبت های مختلف در دامداری های گوناگون، کاهش داد و خلاء عملکردی موجود را تا حدودی پر کرد.

آقاشاهی با  اشاره به اینکه حدود ۴۰ درصد جو و بالای ۸۰درصد ذرت و کنجاله مصرفی در خوراک دام از خارج از کشور وارد می شود، افزود: طبق آمارهای موجود، بیش از ۴۰ درصد تولیدات دامی اعم از گوشت و شیر، در واحدهای متوسط و خرده پا انجام می شود. این در حالی است که چنین واحدهایی یا بهره کمی از دانش تغذیه دارند و یا امکان بکارگیری آن در مزرعه به دلایل مختلف را ندارند.

رئیس بخش تحقیقات تغذیه دام و طیور ادامه داد: محققان علوم دامی برای حل مشکل تامین خوراک، برای دامداران متوسط و کوچک، به پژوهش های گسترده ای در قالب خوراک کامل دست زده اند تا خلاء بهره وری را کاهش  دهند. با توجه به ظرفیت هایی که در کشور وجود دارد به طور قطع می توان میزان تولید نهاده های دامی را در کشور افزایش داد تا میزان کمتری از این محصول به کشور وارد شود.

همچنین افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: نهاده به عنوان ماده اولیه تولید در بسیاری از صنایع، ارزش افزوده ایجاد می کند‌. براین اساس واردات نهاده دامی ذرت و کنجاله سویا، ارزش افزوده بیشتری تولید می کند. واردات نهاده دامی به عنوان ماده اولیه منجر به ایجاد اشتغال و تولید پایدار و افزایش سهم تولید ناخالص داخل می شود.

صدردادرس با بیان اینکه واردات نهاده دامی کماکان باید انجام شود، افزود: در تغذیه دام ۲ فاکتور اصلی و اساسی داریم که با جایگزینی نهاده دامی هم باید انرژی و پروتئین ماده غذایی تامین شود. اگر با جایگزینی نهاده دامی، ماده غذایی دیگری پیدا شود که ارزانتر باشد و همان انرژی و پروتئین کنجاله سویا را به ما بدهد، در جایگزینی بحثی نیست.

او با بیان اینکه هدف از ذرت و کنجاله سویا در جیره غذایی طیور ناشی از ترکیب غذایی است، افزود: با توجه به آب بر بودن ذرت، اگر ماده دیگری کشت شود که آب کمتری نیاز دارد، اما انرژی و پروتئین مورد نیاز دام را تامین می کند، مشکلی وجود ندارد و تنها نیاز است در ماده غذایی جدیدی  که کشت می شود بدلیل عدم آشنایی دامداران، توسط وزارت جهاد باید در بین دامداران ترویج داده شود و همواره مزایا و نحوه تغذیه آموزش دهند.

با توجه به تولید سالانه حدود ۱۶ میلیون تن ذرت علوفه ای و حدود ۹۰۰ هزار تن ذرت دانه ای در کشور، اولویت توسعه کشت سورگوم دانه ای است، چراکه به شدت به ذرت دانه ای در تامین خوراک دام و طیور وابسته هستیم.

امکان جایگزینی نهاده دامی با ذرت و کنجاله سویا در مرغ تخم گذار وجود ندارد

حمیدرضا کاشانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: بنابر سیاست معاونت بازرگانی وزارت جهاد، انحصار زدایی در بحث واردات صورت گرفته به طوریکه هم اکنون به سبب ورود شرکت های متعدد در بحث واردات، وضعیت تامین کنجاله سویا و ذرت مطلوب است.

او با بیان اینکه امکان جایگزینی نهاده دامی در صنعت طیور وجود ندارد، افزود: در تمامی کشورها کنجاله سویا، گندم و ذرت سه قلم کالای اساسی مرغ تخم گذار در دنیاست که امکان حذف یا جایگزینی جیره طیور در هیچ کشوری مرسوم نیست.

کاشانی ادامه داد: با توجه به آنکه جایگزینی نهاده دامی در صنعت مرغ تخم گذار در هیچ کشوری الگوبرداری نشده یا جیره ای در اختیار مرغداران گذاشته نشده است که اثر آن را در تولید ببینند، از این رو هیچ جایگزینی برای جیره طیور وجود ندارد.

رئیس اتحادیه مرغداران میهن با بیان اینکه ذرت، کنجاله سویا و گندم ۶۰ تا ۷۰ درصد جیره طیور را تشکیل می دهد، افزود: در تمامی کشورها در خصوص کالاهای اساسی مرغ و تخم مرغ حساسیت و نظارت وجود دارد و تنها شرایط مداخلات فرق می کند‌.

او گفت: در سال ۱۴۰۰ به رغم تلاش های متعدد تنها ۱۰ هزارتن تخم مرغ وارد شد، درحالیکه این رقم یه اندازه تولید ۲.۵ روز کشور است. بنابراین تولید مرغ و تخم مرغ به عنوان کالاهای اساسی امری ضروری است چراکه امکان واردات و تامین ۱۰۰ درصدی مرغ و تخم مرغ به عنوان غذایی که مردم روزانه نیاز دارند،  وجود ندارد.

مرغ مورد نیاز با تامین به موقع نهاده های دامی تولید می شود

در ادامه علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: کنجاله سویا و ذرت به عنوان اصلی ترین نهاده های مورد نیاز صنعت مرغداری محسوب می شود که شرایط اقلیم کشور اجازه تولید را نمی دهد که بتوانیم به سمت خودکفایی برویم. گرچه ارز برای واردات ذرت و کنجاله سویا از کشور خارج می شود، اما در مقابل پروتئین مورد نیاز کشور را تامین می کنیم که در صورت اعمال مدیریت صحیح، امکان ارزآوری وجود دارد.

ابراهیمی ادامه داد: وضعیت نسبی کشاورزان اجازه تولید سویا و ذرت به حد نیاز را نمی دهد، اما در مقابل وارداتی را که انجام می دهیم جزء کشورهای مطرح کننده تولیدکننده مرغ در دنیا هستیم.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه تامین به موقع نهاده دامی راهکار ایجاد بازار مصرف مطمئن در داخل محسوب می شود، گفت: با توجه به آنکه  کشورهای همسایه واردکننده مرغ هستند، لذا با افزایش تولید و صادرات می توان ارزآوری مناسبی داشت.

با توجه به مشکلات واردات نهاده دامی و خروج قابل توجه ارز از کشور، تنوع‌بخشی به خوراک دام و طیور و جایگزینی گیاهان کم‌آب‌بر، فشار را از مصرف کنجاله سویا برمی‌دارد، براین اساس معاونت امور تولیدات دامی بر بومی‌سازی خوراک دام و طیور کشور با رویکرد استفاده از گیاهان و علوفه‌های کم‌آب‌بر تاکید دارد تا با جایگزینی آن در واحدهای دامداری، وابستگی به آن سوی مرزها به حداقل برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تلاش دانشگاه حرکت در جهت درآمدزایی غیر شهریه‌ای است
  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • التهابات بازار خودرو، ارز و مسکن کاهش می‌یابد
  • تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • در جلسه اهدای مدرک افتخاری به رئیسی، رئیس هیات امنا حضور داشت!
  • توجیه روزنامه دولت: در جلسه اهدای مدرک افتخاری به رئیس جمهور ، رئیس هیات امنا حضور داشت!
  • روزنامه دولت توجیه کرد: در جلسه اهدای مدرک افتخاری به رئیسی، رئیس هیات امنا حضور داشت!
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد