Web Analytics Made Easy - Statcounter

علوی‌فاضل گفت: برای حفظ حقوق دانشجویان ورودی سال‌های قبل از این مصوبه، دانشگاه تصمیم دارد با مصوبه هیات امنا، بخشنامه شهریه را عطف بماسبق نکند و دانشجویان ورودی قبل از ٩٤ مشمول نشوند.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، هفته گذشته بود که بخشنامه شهریه تمامی مقاطع تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی اعلام شد؛ بخشنامه‌ای که اگرچه خیال خیلی از دانشجویان این دانشگاه را بابت افزایش شهریه‌ها راحت کرد، اما بخشی از این بخشنامه که دانشجویان علوم پزشکی آن را «غیرشفاف‌بودن» عنوان می‌کنند با حواشی و واکنش‌های زیادی در فضای مجازی روبه‌رو شد به‌طوری که در همان روز این دانشجویان اعتراض خود را به این مساله در صفحه اینستاگرام منتسب به علی‌اکبر ولایتی نشان دادند؛ این اعتراض‌ها حتی یکی از ترندهای داغ توییتر با هشتگ #افزایش_شهریه_علوم_پزشکی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ابهام بخشنامه کجاست؟

در این بخشنامه درباره شهریه رشته‌های پزشکی تصریح شده است شهریه ثابت دانشجویان ورودی سال 95 و ماقبل آن، بدون افزایش خواهد بود و شهریه متغیر این دانشجویان 80 درصد نرخ شهریه اعلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای رشته‌های خودگردان در سال تحصیلی 97-96 است. درواقع تمام حواشی و اعتراض‌های ایجادشده پس از ابلاغ این بخشنامه، مربوط به عبارت «80 درصد شهریه رشته‌های خودگردان وزارت بهداشت» است.

توضیحات سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی

مجتبی علوی‌فاضل، ‌سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگویی با «فرهیختگان» درباره این مساله گفت: «با ارزیابی‌ای که در واحدهایی که رشته‌های علوم پزشکی دارند صورت گرفته است، مشخص شد هزینه‌های آموزش پزشکی به‌مراتب بیشتر از شهریه‌ای است که از دانشجویان دریافت می‌شود و در بسیاری از موارد دانشگاه از سایر منابع خودش صرف اداره دوره‌های پزشکی می‌کند.»

هزینه‌های آموزشی بیش از شهریه است

‌سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد در مقابل شهریه پردیس‌های خودگردان، دانشگاه‌های علوم پزشکی دولتی را می‌توانید با یک مراجعه به سایت‌های این دانشگاه‌ها ملاحظه کنید که این شهریه‌ها نسبت به شهریه دانشگاه آزاد اسلامی بسیار بیشتر و دو تا چهاربرابر است. دریافت این مبالغ در حالی است که این دانشگاه‌ها از امکانات دولتی استفاده می‌کنند و هزینه‌های راه‌اندازی، تجهیز و استخدام استاد و... را نیز ندارند.

علوی‌فاضل در ادامه با اشاره به دلایل افزایش شهریه‌ها گفت: «همه این موارد باعث شده واحد‌های پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ازجمله واحد پزشکی تهران در تامین هزینه‌های خود دچار مشکل شوند، بنابراین برای حل این مشکل و از طرفی حفظ کیفیت آموزش پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی که سال‌هاست در سطح بهترین دانشگاه‌های دولتی کشور قرار دارد و موفقیت چشمگیر دانشجویان علوم پزشکی در امتحانات جامع این موضوع را به‌خوبی نشان می‌دهد، یک کار کارشناسی با استفاده از تجربه وزارت بهداشت در محاسبه هزینه تحصیل در پردیس‌های خودگردان دولتی انجام خواهد شد و قرار شد شهریه رشته‌های علوم پزشکی با شهریه همان رشته‌ها در وزارت بهداشت که همان شهریه پردیس‌های خودگردان است، متناسب شود چون واقعا چطور یک بخش غیردولتی که باید تمام هزینه‌ها را بدون کمک دولت تامین کند، می‌تواند شهریه کمتری از بخش خودگردان دولتی با آن همه امکانات دولتی که در اختیار دارد، دریافت کند؟»

او در ادامه با بیان اینکه «در سال 94 این موضوع در هیات‌امنای مرکزی مطرح شد و با این نظر که براساس کار کارشناسی انجام‌شده باید شهریه ورودی‌های سال 95 گروه علوم پزشکی را معادل پردیس‌های خودگردان دولتی افزایش دهیم، موافقت نشد»، گفت: «علت این امر را هم این دانستند که در دانشگاه آزاد اسلامی نمی‌توانیم مثل دانشگاه‌های دولتی عمل کنیم چون ما یک دانشگاه مردمی هستیم ولی با توجه به استدلال‌هایی که آورده شد، موافقت شد برای بخشی از ورودی‌های سال 94 شهریه رشته‌های علوم پزشکی به‌عنوان خودگردان تا 80 درصد شهریه پردیس‌های خودگردان دولتی که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشخص و اعلام می‌شود، تعیین شود ولی برای ورودی‌های سال‌های قبل از آن قرار شد شهریه پایه آنها تغییر نکند و شهریه متغیر بین 10 تا 15 درصد به‌صورت سالانه افزایش پیدا کند و در سال 95 مقرر شد شهریه ورودی‌های جدید متناسب با 80 درصد شهریه پردیس‌های خودگردان دولتی شود.»

سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: «برای پیش‌بینی بودجه سال 96 نیز همین فرمول مبنا قرار گرفت، اما تفکیکی که لازم بود بین ورودی‌های سال‌های‌ 94 و 95 به قبل شفاف باشد، به وضوح آورده نشده است. یعنی هیات‌امنا برای افزایش شهریه‌های کل دانشگاه این ملاک را داشت که شهریه پایه را برای ورودی‌های سال 95 و قبل از آن افزایش ندهیم و فقط شهریه متغیر 10 درصد افزایش یابد و برای رشته‌هایی که در سال 95 هم متناسب با حداکثر 80 درصد وزارت بهداشت بود همین میزان شهریه در نظر گرفته شود. پس این مساله هیچ ابهامی ندارد و نباید بدون توجه به مصوبات سال قبل این افزایش را یک‌جانبه تفسیر کرد و شاید لازم باشد در تبصره‌ای این موضوع را شفاف ‌کنیم تا نگرانی دانشجویان مرتفع شود. البته این تفکیک الان هم در سامانه‌های مالی دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد و اعمال می‌شود.»

عطف بماسبق نمی‌شود

برای حفظ حقوق دانشجویان ورودی سال‌های قبل از این مصوبه دانشگاه تصمیم دارد با مصوبه هیات امنا این تصمیم را عطف بماسبق نکند و دانشجویان ورودی قبل از ٩٤ مشمول نشوند.

وی در پایان گفت: «سیاست دانشگاه حمایت از حقوق دانشجویان و کاهش فشار مالی بر دانشجویان و خانواده‌هاست و این مساله در ابتدای این بخشنامه ذکر شده است که دانشگاه آزاد اسلامی سعی در کاهش حداکثری شهریه‌ها دارد و حتی مجوز کاهش 50 درصدی شهریه برخی رشته‌ها به‌ویژه در مناطق محروم داده شده است و ان‌شاءا... این برداشت از مصوبه را قطعا شفاف می‌کنیم.»

منبع:فرهیختگان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۶۳۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه دیدارهای سال جدید با معاونت‌ها و مراکز سازمان مرکزی، صبح امروز با حضور در معاونت علوم پزشکی، با معاون، مدیران و کارکنان این حوزه دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

وی در این نشست با قدردانی از زحمات و خدمات دکتر نفر در معاونت علوم پزشکی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی تنها مؤسسه غیردولتی کشور است که در آموزش پزشکی فعالیت دارد و ان‌شاءالله در سال جاری شاهد یک جهش در این حوزه باشیم. افزایش دوبرابری تخت‌های بیمارستانی در تهران، یکی از بخش‌های جدی برنامه پنج ساله این معاونت است که نشان از اهمیت حوزه بهداشت و درمان در دانشگاه آزاد اسلامی دارد.

 

دکتر طهرانچی با اشاره به قرار گرفتن رشته روانشناسی بالینی و دامپزشکی ذیل معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: حوزه سلامت دانشگاه آزاد اسلامی یک مدیریت جامع دارد و می‌تواند کارهایی انجام دهد که نظام گسسته قادر به آن نیست. ویژگی دانشگاه آزاد اسلامی این است که از هر دو وزارت علوم و بهداشت، رشته و دانشجو دارد. این موضوع باعث شده از حوزه علوم پزشکی برای دیگر حوزه‌ها الگو بگیریم. به عنوان نمونه؛ امروز مفهوم عرصه و پایه در حوزه مدارس سما دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته و این مدارس عرصه تعلیم و تربیت هستند. بدین ترتیب معاونت علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی به صورت همزمان امور مربوط به حوزه آموزش و پرورش و وزارت علوم را پیگیری می‌کند.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این اتفاق باید با شتاب بیشتری در حوزه روانشناسی بالینی، دامپزشکی و مهندسی پزشکی رخ دهد و اساتید این رشته‌ها به دو گروه عرصه و پایه تقسیم شوند. در مرحله بعدی نیز با تقویت رشته زیست‌شناسی باید بخشی از این رشته که مربوط به حوزه علوم پزشکی است، در این قالب قرار گیرد. نگاه ما در دانشگاه آزاد اسلامی این است که برای رشته‌های تحصیلی پیشران‌های موضوعی داشته باشیم.

 

وی با اشاره به ویژگی‌های رشته روانشناسی گفت: بخشی از اعضای هیأت علمی روانشناسی مأمور به حوزه علوم پزشکی هستند. بخشی از روانشناسی که مربوط به حوزه دانش آموزان و مدارس می‌شود نیز ذیل دانشکده‌های تعلیم و تربیت اسلامی و بخش دیگر نیز ذیل معاونت علوم انسانی و هنر قرار دارد اما نباید خط و مرزی بین آنها باشد.

 

وی افزود: امسال باید تحرکات جدی در حوزه علوم پزشکی داشته باشیم چرا که هزینه‌های این حوزه افزایش یافته و برای جبران آن، باید تدبیر کرد. به همین دلیل، موضوع «عرصه و پایه» یک برنامه جدی در دانشگاه آزاد اسلامی است. این دانشگاه به عنوان تنها دانشگاهی که جامع رفتار می‌کند، می‌تواند برای کشور فرصتی به وجود آورد که بتوانیم از این الگو در جاهای دیگر استفاده کنیم.

 

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: تجربه دانشگاه آزاد اسلامی نشان داد که دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند از وزارت علوم رشته بگیرند تا ضعف‌های جدی نظام آموزشی در تربیت نیروی انسانی رفع شود. واقعیت این است که سبد حوزه علوم پزشکی باید اقتصادی شود چرا که برخی رشته‌های این حوزه بسیار پرهزینه است و می‌توان از طریق رشته‌های دیگر، درآمدزایی کرد.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه آنچه مسائل اقتصادی را حل می‌کند، برنامه داشتن و حرکت رو به جلوست، گفت: یکی از موضوعات مهم در دانشگاه آزاد اسلامی، توجه به حوزه معیشتی است. معیشت کارکنان تصویری از ارزش‌آفرینی آنان است و به همین دلیل هرچه ارزش‌آفرینی بیشتر باشد، پاسخ آن نیز در معیشت دیده می‌شود. به عنوان مثال؛ باغ کشاورزی که قنات خود را لایروبی نکند، بعد از چند سال خشک خواهد شد. باید به ارزش‌آفرینی سیستم ازجمله برخورد با دانشجو، کیفیت امور، بیمارستان‌ها و... توجه داشت. اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی یک اقتصاد دولتی و یارانه‌ای نیست؛ بلکه اقتصاد تلاش و تدبیر است.

 

وی ادامه داد: همه اجزای سیستم باید ارزش‌آفرینی کنند. در این صورت، می‌توان بازخورد آن را در بهبود معیشت دید. ارتقای معیشت در دانشگاه «به فرموده» نیست بلکه بازتاب عمل فردی مجموعه مدیران و کارکنان است. به عنوان نمونه؛ اجرای طرح پویش اشتغال بعد از چهار سال تصویر جدیدی از دانشگاه آزاد اسلامی را در جامعه شکل داده و جوانان فضای این دانشگاه را فضای اشتغال، نوآوری، کارآفرینی و... می‌دانند. در ایجاد فضای جدید تلاش‌های شبانه روزی و زحمات زیادی کشیده شده و این اقدام باعث شد هرساله بر تعداد دانشجویان ورودی دانشگاه آزاد اسلامی افزوده شود.

 

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: در دهه گذشته، 5 سالی را تجربه کردیم که سالانه 150 هزار دانشجو کاهش می‌یافت اما در 5 سال بعدی که در آن قرار داریم، به همان اندازه به جمعیت دانشجویی اضافه می‌شود. این امر نتیجه همت مجموعه کارکنان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی است. تغییر سخت است اما باید محکم پای آن بایستیم. این تغییر رویه‌ها باعث افزایش اعتماد مردم به دانشگاه آزاد اسلامی شده است. افزایش اعتماد نیز منجر به رونق دانشگاه و رونق دانشگاه نیز منجر به بهبود و ارتقای معیشت می‌شود. بنابراین موضوع معیشت، کنش خودمان است.

 

لازم به ذکر است در ابتدای این نشست، دکتر محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از وضعیت این حوزه ارائه کرد و گفت: برنامه جدی معاونت علوم پزشکی دانشگاه، ارتقای کیفیت آموزش و خدمات‌رسانی بهداشتی و سلامتی است.

 

همچنین دکتر فرهاد ادهمی مدیرکل توسعه آموزش و امور دانشجویان، خانم دکتر وحدت مدیر خدمات سلامت و بیمارستان‌ها، خانم دکتر شریعتمدار رئیس اداره تجهیزات پزشکی، دکتر مرجانی مشاور حوزه دامپزشکی و خانم دکتر‌هاشمی مشاور حوزه روانشناسی معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه گزارش‌هایی درخصوص فعالیت‌ها و اقدامات حوزه‌های متبوع خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تلاش دانشگاه حرکت در جهت درآمدزایی غیر شهریه‌ای است
  • رقابت داوطلبان شانزدهمین دوره المپیاد علوم پزشکی در دانشگاه آزاد یزد
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • افزایش آسیب‌های اجتماعی در دانش‌آموزان / چرا طرح نماد ناقص اجرا شد؟
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟ + بخشنامه
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟+بخشنامه
  • تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • «پزشکی» دانشگاه آزاد اهواز به ترم مهرماه می‌رسد؟