Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیف‌‌ الله فضل‌‌‌الهی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره تعیین بودجه دانشگاه آزاد از سال شمسی به تحصیلی گفت: مهم‌‌ترین دستاورد تغییر سال مالی دانشگاه آزاد، واقعی شدن هزینه‌‌‌ها و درآمدهای سال است. هرسال این مسئله را داشتیم که با توجه به دو ترم تحصیلی، 30 درصد شهریه بهمن‌ماه برای سال جاری حساب و 70 درصد برای سال مالی بعدی در نظر گرفته می‌‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه، عموما دانشجویان شهریه‌ را به صورت اقساطی پرداخت می‌‌کنند که بخش عمده آن به سال بعد انتقال می‌‌یابد مشکلاتی برای سال قبل به وجود می‌‌‌آمد. برهمین مبنا گاهی اوقات هم که نقدینگی را بالا می‌بردیم تیر و شهریور که می‌گذشت برای تامین هزینه‌ها دچار مشکل می‌شدیم. لحاظ شدن درآمد و هزینه در فرآیند بودجه‌‌ریزی جدید از بزرگترین مزایای این تقسیم‌‌‌بندی است.

وی افزود: با توجه به این روش تقسیم‌بندی بودجه و وجود مزایای مناسب در شیوه جدید، باید نوسانات اقتصادی هم در نظر گرفته شود تا بودجه پیش‌‌بینی شده دچار انحراف نشود. بنابراین برای تامین هزینه‌‌ها بر مبنای بودجه تعیین شده با توجه به شرایط موجود باید، بخش هزینه‌‌های پیش‌‌‌بینی‌‌ نشده لحاظ شود. در حقیقت مهم‌‌ترین دستاورد تغییر سال مالی دانشگاه آزاد به تحصیلی، ایجاد شفاف‌‌سازی و مشخص شدن هزینه‌ها و درآمدهای هر یک از واحدهای دانشگاهی خواهد بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم در ادامه درباره اختصاص شهریه متغیر دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد به توسعه امور پژوهشی خاطرنشان کرد: پژوهش در کل دنیا، نقش مهمی در توسعه کشور دارد اما متاسفانه در حال حاضر، یک درصد بودجه کل کشور به بحث پژوهش اختصاص یافته که نیازمند توجه مسئولان امر است. در گذشته، شهریه اختصاصی پژوهش در دانشگاه آزاد اگر به طور کامل خرج نمی‌‌شد به سازمان مرکزی برگشت می‌‌خورد اما امروز، اختصاص شهریه به امور پژوهشی واقع بینانه‌‌تر شده و شهریه متغیر تحصیلات تکمیلی به بحث پژوهش منحصر شده و در هیچ جای دیگری صرف نمی‌‌‌شود. بدون تردید، هر قدر به پژوهش توجه بیشتری داشته باشیم تعالی و ارتقای علمی گسترده‌‌تری در کشور خواهیم داشت.

فضل‌‌‌الهی درباره تقسیم‌بندی بودجه در دانشگاه آزاد استان قم تاکید کرد: در تقسیم‌‌‌بندی جدید بودجه که داشتیم بیشترین بخش بودجه ما به تامین هزینه‌های اجتناب‌‌ناپذیری چون پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان اختصاص یافت و 11 درصد بودجه کل دانشگاه به توسعه امور پژوهشی همچنین گسترش امور آموزشی، بازسازی و نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی و امور فرهنگی اختصاص یافته است. با گسترش تجهیزات پژوهشی و آموزشی پیش‌‌‌بینی می‌‌شود که با افزایش چشمگیر دانشجو مواجه شویم و این بالارفتن تعداد دانشجو، منجر به افزایش درآمدزایی برای دانشگاه شد.

وی درباره سهم درآمدهای غیرشهریه‌ای در تعیین بودجه دانشگاه آزاد استان قم متذکر شد: 9 درصد مجموع بودجه پبش‌‌‌‌‌‌بینی شده به بخش درآمدهای غیرشهریه‌‌‌ای اختصاص یافته است. سهم درآمدهای غیرشهریه‌‌‌های دربودجه دانشگاه آزاد استان قم در سال‌‌‌های گذشته میزان کمتری بود اما امسال با توجه به ماموریت‌‌‌گرایی و ارتباط با صنایع گوناگون میزان بیشتری را تعیین کردیم و درصددیم تا درآمدها را از این سطح تعیین شده بالاتر ببریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم درباره حذف بودجه پژوهشی دانشگاه آزاد توسط وزات علوم تصریح کرد: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد یک دانشگاه خودگردان بوده و تمام هزینه‌‌های خود را به تنهایی تامین می‌کند و گستره زیادی در سراسر کشور دارد، قطعا نقش تعیین‌‌کننده‌‌ای در توسعه امور پژوهشی و بالارفتن سطح سواد در کشور داشته است. بر همین مبنا، عدم تعلق بودجه پژوهشی از سوی وزارت علوم به این نهاد اثرگذار آموزش عالی در کل کشور با عدالت آموزشی در تعارض بوده و رفتاری ناعادلانه محسوب می‌‌‌شود که نیازمند توجه مسئولان امر است.

انتهای پیام/

188 / 167 رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم سیف‌‌ الله فضل الهی امور پژوهشی شهریه متغیر وزات علوم

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم امور پژوهشی شهریه متغیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۷۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی رضایی در جلسه هم‌اندیشی اعضای شورا با رئیس و معاونان دانشگاه آزاد همدان، اظهار کرد: مرکز مطالعات و پژوهش‌ها از دوره چهارم شورا پایه‌گذاری شد.

وی به نقش مهم دانشگاه‌ها و به ویژه دانشگاه آزاد در روند پژوهشی و مطالعاتی اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد همدان نقش مؤثری در شکل‌گیری و تداوم مرکز پژوهش‌ها ایفا کرده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان بیان کرد: اساتید دانشگاه آزاد همدان همواره در کارگروه‌های تخصصی زیرمجموعه مرکز پژوهش‌ها نقش برجسته و اثرگذاری داشته و دارند.

رضایی خواستار تعامل و همکاری بیشتر دانشگاه آزاد همدان با شهرداری و مدیریت شهری شد و افزود: امید است به واسطه افزایش همکاری در حوزه‌های مختلف علمی و پژوهشی، شاهد نقش برجسته‌تر و مؤثرتر این دانشگاه در طرح‌های توسعه شهری و مطالعات و پژوهش‌های مربوط به این حوزه باشیم.

وی با بیان اینکه در بودجه سال جاری شهرداری حدود ۵۰ میلیارد تومان در حوزه مطالعات و پژوهش، پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: امید است دانشگاه آزاد نیز با ارائه مطالعات و طرح‌های اثرگذار در این بخش ورود کند.

شهابی‌نیا: انتظار داریم دانشگاه‌ها در حوزه پژوهش‌های شهری، نقش فعال‌تری ایفا کنند

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر همدان با بیان حرکت دانشگاه‌ها به سمت نسل چهارم که منجر به ایفای نقش فعالانه دانشگاه‌ها در ارائه خدمات اجتماعی، توسعه منطقه‌ای، مشارکت منطقه‌ای، نوآوری منطقه‌ای و کارآفرینی دانشگاهی و مشارکت اجتماعی است، اظهار کرد: دانشگاه نسل چهارم به دنبال تحقق اهداف آموزشی، پژوهشی و کارآفرینی در سایه عمل به مسئولیت اجتماعی است.

سعید شهابی‌نیا با تأکید بر اینکه در حوزه آموزش در کشور مشکل داریم، ادامه داد: آموزش‌های لازم به دانشجویان و اساتید در خصوص نحوه و تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه نمی‌شود، در مقابل انتظار قدم نهادن استاد و دانشجو در حوزه دانش‌بنیانی را داریم.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر همدان یادآور شد: شهرداری‌ها گستره مأموریتی و خدماتی بالایی دارند، به تناسب نیز نیازهای بیشتری به پژوهش در حوزه‌های مختلف دارند، که این امر سبب شده است شهرداری همدان نسبت به سایر دستگاه‌ها بودجه بیشتری را به امر پژوهش اختصاص دهد.

رویکرد دانشگاه ارتباط اجتماعی با جامعه و شهر است

غلامرضا خاکساری نیز با بیان اینکه رویکرد دانشگاه ارتباط اجتماعی با جامعه، سایر دانشگاه‌ها و شهر است، اظهار کرد: برگزاری این جلسه به منظور ارتباط بیشتر با مجموعه شهری است.

وی با اشاره به نامگذاری شعار سال، گفت: با توجه به شعار سال و تأکید بر مشارکت مردم، دانشگاه آزاد اسلامی نیز یکی از نمادهای مشارکت مردمی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان بیان کرد: در همه زمینه‌ها در بسیاری از نقاط دنیا تمام امورات شهری به دست شهرداری‌ها بوده و امید است برگزاری اینگونه جلسات آغازی بر ارتباط و تعامل بیشتر دانشگاه با مدیریت شهری باشد.

خاکساری با بیان اینکه با توجه به ظرفیت دانشگاه و طبق سند تحول به دنبال مسئله محوری و حل مسئله هستیم، افزود: مرکز مطالعات شورای اسلامی شهر همدان نیز این مهم را به خوبی درک کرده و با انجام کارهای پژوهشی اقدام به شناسایی ضعف‌ها کرده است.

وی تصریح کرد: مرکز پژوهش‌هی شورای شهر با استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی و بهره‌گیری از پژوهش‌های انجام شده، امکان کمک به مدیریت شهری و حل ضعف‌های شناسایی شده را دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی یک نهاد اجتماعی تأثیرگذار در شهر بوده و نگاه ویژه به این دانشگاه لازم است.

کد خبر 6089861

دیگر خبرها

  • تلاش دانشگاه حرکت در جهت درآمدزایی غیر شهریه‌ای است
  • نشست تخصصی کمیته امداد استان گلستان با دانشگاه آزاد اسلامی برگزارشد
  • انتقاد از اختصاص ردیف اعتباری خاص برای سفر رئیس جمهور
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • ۱۰ عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی به مرتبه استادی ارتقا یافتند
  • اختصاص ردیف بودجه‌ای به ۳۰ دانشگاه برتر
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان به حوزه رسانه در سال جاری
  • هزینه 5 میلیونی برای هر ایرانی/ ماجرا چیست؟!